Campanya de pressió per reclamar un concurs oposició restringit per als APD interins (11.01.07)

Campanya de pressió per reclamar un concurs oposició restringit per als APD interins (11.01.07)

Metges de Catalunya ha posat en marxa una campanya de pressió per reclamar a la Conselleria de Salut i a l’Institut Català de la Salut (ICS) la convocatòria d’un concurs oposició restringit per als facultatius interins d’Assistència Pública Domiciliària (APD), d’acord amb el que ordena la Llei de protecció de la salut actual.

El sindicat ha elaborat dues sol·licituds (una adreçada a la consellera de Salut i una altra al gerent de l’ICS) perquè l’APD interí les presenti, degudament emplenades, en el registre del seu àmbit o centre de treball, com a garantia de cobertura jurídica per a possibles reclamacions futures.

Com ja ha informat MC, el Govern té la intenció de modificar la Llei de protecció de la salut, eliminant la disposició transitòria 8.2. Segons aquesta norma, l’Administració té l’obligació de convocar un concurs oposició en torn restringit perquè l’APD interí pugui consolidar la seva plaça, una vegada s’hagi integrat a l’ICS.

El passat 9 de gener, el sindicat va convocar una assemblea informativa amb els facultatius afectats per ratificar-los la intenció de la Generalitat d’aprovar els canvis legislatius i per analitzar el conflicte obert. El mateix dia, el president i el secretari de la Divisió de Funcionaris, Francesc Duch i Màrius Biscarri respectivament, es van tornar a reunir amb el director de Serveis de la Secretaria General de Salut, Carles Àries.

El sindicat ha expressat reiteradament el rebuig a la modificació de la llei, ja que considera que el Govern liquida uns drets reconeguts en la legislació vigent i que es van pactar després d’una intensa negociació sindical amb els diferents partits polítics.